Over mij

Ik ben Ton Tuinman (1950) uit Wormer en fotografeer al tientallen jaren in binnen- en buitenland. Hier volgt een kort overzicht van mijn activiteiten.

Vanaf mijn eerste reis naar Ierland in 1970 met spiegelreflex camera probeerde ik de sfeer van landschappen vast te leggen en zette ik de eerste voetschreden op het gebied van detailfotografie.
Gevoed door nieuwsgierigheid en uitdaging heb ik me in de jaren ’70 en ’80 toegelegd op het fotograferen van gedrag van vogels, waarover ik meerdere artikelen schreef in de tijdschriften ' De Graspieper' en 'Vogels'.
Veertien jaar was ik fotoredacteur van het tijdschrift ‘De Graspieper’.
Door drukke werkzaamheden buiten het onderwijs is het accent van vogels verschoven naar landschaps- en detailfotografie.
Tegenwoordig zoek ik naar abstracties aan de grens van de (natuur)fotografie, een fascinerende ontdekkingstocht, die zeker niet beperkt blijft tot onderwerpen uit de natuur. Steeds meer houd ik me bezig met kunst, cultuur, steden  en de mensen.

U kunt mij regelmatig treffen als gids voor de Stichting Poelboerderij en Natuurmonumenten  in het prachtige Wormer en Jisperveld.
Want kennis wil ik delen. Delen vanuit de wetenschap, dat verwondering ‘pakt’ en dat vastleggen van beelden en impressies alleen zin heeft als de boel uit de kast komt.
Daarom houd ik regelmatig lezingen en tentoonstellingen. Om mezelf steeds weer nieuwe uitdagingen te stellen, maar vooral ook om anderen te stimuleren tot beleven van verwondering in de natuur.
Met of zonder camera.

Foto: Jeannette Tuinman
© 2011-2023 Ton Tuinman